S čím vám môžeme pomôcť? Kontaktujte nás, poskytneme vám konzultáciu ZDARMA.

    MUŽ BEZ NOŽA JE AKO MUŽ BEZ ŽIVOTA

    MUŽ BEZ NOŽA JE AKO MUŽ BEZ ŽIVOTA

    Rybár, lovec, outdoorista? Vojak, policajt, ​​záchranár? Nemusíte patriť ani do jednej z uvedených skupín, aby ste ocenili nože novej značky Ruike. Kvalitný nôž totiž ocení každý muž. Na nože Ruike sa jednoducho môžete spoľahnúť. Na trh ich uviedol výrobca renomovaných LED svietidiel a čeloviek Fenix ​​a tiež tu vsádza na špičkovú kvalitu dielenského prevedenia a použitých materiálov. Je na vás, či zvolíte niektorý z vreckových zatváracích nožov, multifunkčných nožov alebo nožov s pevnou čepeľou. Ruike ponúka nôž pre každého.

    Ktorý je ten pravý pre vás?

    Ruike prichádza s tromi hlavnými kategóriami nožov: s pevnou čepeľou, zatváracou čepeľou a multifunkčnými nožmi. V prípade nožov zatváracích ponúka Ruike modely so zaistením proti nechcenému zatvoreniu Frame lock, kedy je poistka súčasťou črienky, s planžetovou poistkou Liner lock, alebo kombinovaným zaistením Frame lock so zámkom Beta lock, ktorý zvyšuje bezpečné použitie v extrémnych situáciách uzamknutím poistky. Vybrané modely zatváracích nožov sú tiež vybavené sponou pre uchytenie vo vrecku a vďaka tomu bezpochyby vyhovejú požiadavkám kladeným na kategóriu nožov na každodenné nosenie (tzv. EDC). Nože s pevnou rúčkou sú žiadané predovšetkým na použitie v prírode, kedy nôž okrem svojho hlavného účelu môže plniť aj ďalšie funkcie, ako je napr. štiepanie alebo pri zabodnutí do kmeňa stromu poslúži ako schodík. Možnosti jeho použitia v drsných podmienkach podčiarkuje taktické puzdro na opasok, ktoré je súčasťou balenia. Možnosti použitia multifunkčných nožov asi netreba rozoberať. Môžete ich so sebou nosiť ako gadget, doplniť ním výbavu auta pre nepredvídané situácie, môže byť vašim cenným spoločníkom na dobrodružných cestách, alebo z neho môžete urobiť všestranného pomocníka do domácnosti.

    Skvelý Sandvik

    Nože Ruike spĺňajú nároky kladené na profesionálne nože. Tvrdosť čepele, trvanlivosť brúsenia, ostrosť či odolnosť proti korózii vyhovejú aj tým najnáročnejším užívateľským požiadavkám. Kvalita čepele je napríklad zaručená použitím martenzitovej chrómovej ocele Sandvik 14C28N s optimalizovaným chemickým zložením a kryštalickou štruktúrou. Tupého ostria sa skutočne obávať nemusíte. Naopak, vzhľadom ku kvalite ostria odporúčame opatrné zaobchádzanie, aby nedošlo k nechcenému poraneniu. Túto radu berte, samozrejme, s nadhľadom, nože Ruike totiž disponujú ergonomickou rúčkou, nôž v ruke dokonale sedí, skĺznutie prstov na čepeľ je vďaka tomu eliminované.

    Zatváraky na každý deň

    Po svojom uvedení na slovenský a český trh sa veľkého prvotného ohlasu dočkal zatvárací vreckový nôž Ruike P801-SF s rúčkou z nerezovej ocele v pieskovanej úprave a páčkou flipper pre rýchle a pohodlné otvorenie. Proti nechcenému zatvoreniu je vybavený poistkou Frame lock, doplnený je sponou na uchytenie vo vrecku a je tak ideálny na každodenné nosenie. Ďalší žiadaný zatvárací model Ruike P128-SF taktiež disponuje poistkou Frame lock, ktorú možno u tohto noža navyše zabezpečiť zámkom Beta lock. Oproti modelu P801-SF disponuje väčšou čepeľou, preto pôsobí robustnejším dojmom.

    Do lesa, na lov aj do nebezpečenstva

    Rešpekt vzbudzuje nôž Ruike Jager F118 s veľkou, širokou a pevnou čepeľou a plnou rúčkou. Vďaka ergonomicky tvarovanej rukoväti skvele sedí a priam sa ponúka ako spoľahlivý a odolný pomocník do tvrdých a náročných podmienok. Nože s pevnou rúčkou sú žiadané predovšetkým na použitie v prírode, kedy nôž okrem svojho hlavného účelu môže plniť aj ďalšie funkcie, ako je napr. štiepanie kúskov, alebo pri zabodnutí do kmeňa stromu poslúži ako schodík. Každého utdoorového nadšenca poteší aj priložené taktické puzdro na opasok.

    Až sedemnásť v jednom

    U série multifunkčných nožov Ruike Trekker je na vás, pri koľkých úlohách vám bude slúžiť: 12, 15, 16 a 17 funkcií dáva veľmi slušný výber. Tieto nože splnia vďaka svojej všestranné využiteľnosti nielen profesionálne nároky záchranárov, ale napríklad aj trampov.

    Ruike je bezpochyby ambiciózny projekt známeho výrobcu LED svietidiel Fenix. A aj v tomto prípade u nich hrá prím kvalita a spoľahlivosť. Koniec koncov, príďte si nové nože Ruike sami okúsiť v rukách do našej novej predajne v Rímskej 24 na pražských Vinohradoch. Alebo si o radu pri výbere zavolajte či napíšte, s radosťou vám poradíme.

     

    Prebraté z kronium.sk