S čím vám môžeme pomôcť? Kontaktujte nás, poskytneme vám konzultáciu ZDARMA.

    ZABEZPEČENIE DOMÁCNOSTI: EXKLUZÍVNY PRIESKUM PRIAMO U ZLODEJOV

    ZABEZPEČENIE DOMÁCNOSTI: EXKLUZÍVNY PRIESKUM PRIAMO U ZLODEJOV

    Tak ako napredujú bezpečnostné technológie, tak sa zdokonaľujú aj zručnosti zlodejov. Preto sa na danú problematiku treba pozrieť tak, ako pri podnikaní – nie z pohľadu majiteľa firmy, ale z pohľadu zákazníka. Zamyslieť sa nad tým, ako zlodeji operujú. Akými spôsobmi sa snažia dostať do objektov a kedy. Zlodeji zároveň vedia najlepšie, čo ich odradí pred nelegálnym vstupom na cudzí pozemok a do cudzieho objektu.

    Spoločnosť Jablotron si nechala vypracovať exkluzívny prieskum od firmy Perfect Crowd Research, aby zistila, čoho sa zlodeji boja. A mnohé z toho, o čom si ľudia myslia, že je v súvislosti s nepovoleným vniknutím do objektu pravidlom, nie je až takou pravdou.

    Myslíte si, že vykrádačky prebiehajú zásadne v noci?

    Nie je to v zásade tak. Záleží od toho, o aký objekt sa jedná. Tri štvrtiny zlodejov sa vyjadrilo, že by sa do bytu v paneláku vlámali radšej cez deň. V prípade rodinného domu v noci. Zlodeji si totiž myslia, že v dome, v ktorom spia jeho majitelia, bude vypnutý alarm.

    Vraj vás môžu vykradnúť hlavne keď budete na dovolenke?

    Áno, príležitosť robí zlodeja a obeťami sa stávajú neopatrní ľudia, ktorí nechajú pootvorené okná, ventiláciu, kľúče pohodené na viditeľnom mieste, či odomknutý zadný vchod.

    Spoliehate sa na to, že zlodeja si niekto v okolí určite všimne?

    Toto tvrdenie platí iba v prípadoch, že by zlodejom trvalo vniknutie do objektu dlhšie. Šikovný zlodej sa však dokáže cez bežné dvere alebo do objektu bez zabezpečenia dostať skôr, než si ho niekto všimne. Taktiež preňho nie je až takým problémom vedomie, že by ho mohli odhaliť susedia. Riziko by však mohol znížiť strážny pes. Aj s týmto problémom si však dokážu zlodeji dômyselne poradiť.

    Zlodeji sa orientujú podľa vonkajších znakov

    Najistejšou voľbou pre zlodejov je tip od známeho či plná poštová schránka. Mnohí zlodeji sa dostanú na sociálne siete obete a tam si prečítajú o prípadných dovolenkových plánoch pána domu. Alebo niekoľkokrát zavolajú do domu na pevnú linku a zisťujú, či im niekto zdvihne.

    Podľa prieskumu zlodejov najviac odrádza bezdrôtový alarm a bezpečnostné dvere. Určite nie zahalené okná či auto pred domom.

    Alarmy je dobré napojiť na pult centralizovanej ochrany, ak má plniť svoju plnú úlohu. Iba tretina z opýtaných zlodejov by nepokračovala v protiprávnom konaní, ak zistia prítomnosť alarmu. No v prípade napojenia na PCO by to vzdali.

    Na záver zdôraznime, že nič netreba nechať na náhodu, alebo predstavám, čo všetko by malo zlodejov odradiť. Zlodeji sú totiž často o krok vpred. Nechajte si poradiť od odborníka a zabezpečte svoju domácnosť či firmu plnohodnotne.

     

    https://extratrade.sk/alarm/